Veronika blev stjärnsäljare: ”Van att jobba mot mål”

Veronika Steen, 24, har spelat fotboll hela livet, pluggat några år i Los Angeles och är nu hemma i Stockholm igen. Hon hade aldrig några tankar på en karriär inom sälj – men i dag är hon account manager på Framtidsmedia och stormtrivs. – Det är tack vare fotbollen som det här jobbet passar mig perfekt, säger hon.

Fotboll har alltid varit en stor del av Veronika Steens liv och som ung spelade hon på elitnivå under flera år. Det var också sporten som tog henne till USA och Los Angeles där hon gick på college, läste marknadsföring och spelade fotboll. Det var inte bara en rolig upplevelse, utan Veronika fick även erfarenheter och kunskaper som gjort henne till den hon är idag.

Efter college flyttade tjugofyraåringen hem till Sverige för att börja söka jobb och tjänsten som account manager på Framtidsmedia var en de första ansökningarna hon skickade in. Framtidsmedias rekryteringsansvarige hörde av sig redan dagen därpå för att boka in en intervju.

”Sjukt häftig stämning”
Veronika berättar att hon direkt kände att Framtidsmedia inte var någon vanlig arbetsplats; stämningen och draget på kontoret beskriver hon som sjukt häftigt.
– Det var också det som i slutändan fick mig att välja Framtidsmedia när jag även fick ett erbjudande från ett annat ställe. Magkänslan var helt enkelt den som avgjorde mitt val.

Framtidsmedia är specialister på affärsutveckling och mediaförsäljning med exklusiva partnerskap med några av Sveriges största mediehus. För Framtidsmedia är nyckeln till framgång att satsa på personalen – rekryteringsprocessen är därför viktig och tillsammans lever företaget efter mottot ”laget, jaget, draget”. Efter en gedigen intervjuprocess blev Veronika anställd.

– Man blir en i gänget på en gång. Framtidsmedia satsade verkligen på mig med en ordentlig utbildning och massor av hjälp på vägen. Dessutom har mitt team blivit som en liten familj som stöttar och peppar mig hela tiden.

Lär sig marknadsstrategier
Veronika har aldrig riktigt sett sig som en säljare och hade inte planerat en karriär inom sälj. Hon hade ju dessutom pluggat marknadsföring och var helt inne på att jobba inom det området. När hon upptäckte Framtidsmedia och möjligheten att sälja marknadsföring föll dock bitarna på plats.

– I dag har jag daglig kontakt med marknadschefer, vilket gör att jag får ta del av deras marknadsstrategier och tankar kring marknadsföring. Jag själv får dessutom fundera ut hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem och se till att de får ut de bästa från oss; man får liksom tänka ”outside the box”. Det gör att jag hela tiden utvecklas och lär mig mer.

Veronika spelar fortfarande fotboll på fritiden och berättar att sporten har gett henne egenskaper som har hjälpt henne otroligt mycket i livet – och framför allt inom säljyrket.

– Jag har alltid varit en vinnarskalle, en lagspelare och van att jobba mot mål. Det gör att jobbet som säljare på Framtidsmedia passar mig som handen i handsken. Att hela tiden få adrenalinkickar, ha ett stort eget ansvar och känna draget och peppen från kollegorna gör att ingen dag är den andra lik och att dagarna dessutom går otroligt fort. Jag älskar det.

Vill du också prova på jobbet som mediesäljare?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till

rekrytering@framtidsmedia.se