Så hittade Stina sitt oväntade drömjobb: ”Det var något jag inte riktigt hade sett tidigare”

25-åriga Stina tog flyttlasset från Skåne till Stockholm och bytte bana; från statsvetare till mediesäljare. Ett livsval hon aldrig hade föreställt sig men som hon knappast har ångrat. ”Jag älskar den här arbetsplatsen, det finns verkligen inget bättre ställe att arbeta på” säger hon.

När 25-åriga Stina Larsson satte foten på Framtidsmedias kontor för första gången hade hon ingen aning om vad hon skulle vänta sig.
– Jag blev förvånad när jag kom hit, det verkade sjukt roligt och väldigt annorlunda. Det var något jag inte riktigt hade sett tidigare: stämningen, det sprang omkring folk och pratade i telefon, det var musik och det var väldigt mycket drag, berättar hon.

Omställningen kunde inte heller ha varit mycket större. Stina hade precis flyttat till Stockholm från Lund där hon studerat mänskliga rättigheter, freds- och konfliktvetenskap, statsvetenskap, och nationalekonomi i fyra år. Och efter att ha gjort en termins praktik på en freds- och kvinnoorganisation var hon nu på jakt efter en helt ny utmaning.

Hennes tanke var att hitta ett jobb inom mediebranschen och av en slump hamnade hon på Framtidsmedias hemsida, där hon för första gången läste om jobbet som mediesäljare.
– Det lät som något som kunde passa mig och jag ville verkligen prova något nytt. Samtidigt var det lite svårt att greppa innan man kom in i det och förstod vad det var för produkter man arbetade med och vad man sålde, förklarar hon.

Enligt Stina är en viktig nyckel till att lyckas med försäljningen att man kan ”allt” om både produkten man säljer och kunden man säljer till. Förberedelser, envishet och hårt arbete är därför de viktigaste egenskaperna för den som vill lyckas som säljare.

–  Jag tror att man måste vara väldigt energisk, gilla att det händer saker och tycka om att ha många bollar i luften. Visst det krävs också mycket struktur och organisation men den viktigaste egenskapen är att man är framåt och driven. Det blir väldigt mycket personligt ansvar. Man har ett ramverk och en tydlig målbild att gå efter men hur bra det går beror till 80 procent på din egen insats, säger hon.

Så trots att Stina själv aldrig hade tänkt tanken att jobba som säljare visade sig att jobbet var som klippt och skuret för henne. Hos Framtidsmedia fick hon nämligen ett arbete där hon ständigt utvecklas, får prova nya saker och får en unik gemenskap med kollegorna.

– Jag älskar den här arbetsplatsen, det finns verkligen inget bättre ställe att arbeta på. Det känns som att alla som börjar här passar in och kan vara sig själva. Det är många olika typer av människor som kompletterar varandra. När det går tungt så har man också hjälp av alla runt omkring. Jag fick jättemycket hjälp i början när jag var ny och det var verkligen uppskattat. Kollegorna är lite det som gör jobbet.

Vill du också prova på jobbet som mediesäljare?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till

rekrytering@framtidsmedia.se