Emil bytte bandy mot säljeliten: ”Jag får utlopp för min energi”

Han hade siktet inställt på en framtid i Sveriges bandyelit men gled in i säljbranschen och klättrade snabbt i karriären. Jobbet gav honom dock inte samma kick som sporten – så när han blev headhuntad till Framtidsmedia valde Emil Berglund, 22, att tänka om och flytta till Stockholm. – Här handlar det inte om att kränga på folk saker utan i stället skapa relationer för att göra affärer, säger han.

Emil Berglund är 22 år och kommer från Västerås. Han började spela bandy redan som femåring och siktade tidigt mot en karriär som elitspelare. Efter studenten på idrottsgymnasiet började han jobba som säljare, parallellt med sin träning.
– Jag har aldrig riktigt förstått mig på studier och lägger hellre mycket tid på idrotten. Jag såg säljyrket som ett sätt att tjäna stora pengar och göra karriär utan att behöva plugga vidare, säger han.

Headhuntad till Stureplan
Förr tränade han runt tolv pass i veckan och sålde prenumerationer på dagarna, men för ett par år sedan valde han att lägga klubban på hyllan och satsa helhjärtat på karriären. Han berättar att han ofta saknade bandyn eftersom att den tidigare hade gett honom utlopp för sin energi, men med totalt fokus på säljyrket klättrade Emil snabbt i karriären.

I november förra året blev han uppringd av en rekryterare som hört talas om honom.
– Han ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb på Framtidsmedia i Stockholm och jag bestämde mig för att ta det och flytta till Stockholm nästan direkt.

Vill du göra samma resa som Emil? Skicka oss ditt cv och personliga brev. 

Anledningen till att Emil fastnade för Framtidsmedia var potentialen han såg i det relativt nystartade bolaget – som dessutom var fullt av entreprenörsanda och starka karaktärer. Han uppskattade känslan av att få vara med och påverka och säger att jobbdagen plötsligt inte längre handlade om att kränga på folk prylar utan i stället att skapa och utveckla relationer för att göra riktiga affärer.

Stark laganda
Än i dag kan Emil komma på sig med att sakna träningen, men säger att han trots allt lyckas få utlopp för sin energi på arbetstid i stället.
– Lagandan på Framtidsmedia är lika stark som den på isen eller i omklädningsrummet. Man har kul på jobbet, man får vara med och utveckla produkterna och ta fram egna projekt. Jag har utvecklats otroligt mycket sedan jag började jobba här och jag har lärt mig mer under de här månaderna än vad jag sammanlagt lärde mig på mina tidigare arbetsplatser.

Att ha en säljbakgrund tror Emil är en bra inkörsport till många framtida yrkesroller.
– Om du lyckas bli en riktigt bra säljare kan du tackla marknaden oavsett vilken linje du väljer att ta. Att jobba på Framtidsmedia är inget vanligt kontorsjobb och det passar mig som har mycket energi och gillar tempo. Om man vill ha kul på jobbet och samtidigt ha chansen att tjäna stora pengar är det helt perfekt.

Vill du också prova på jobbet som mediesäljare?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till

rekrytering@framtidsmedia.se