2021-01-22

Oskar och Tim började hos Framtidsmedia på distans: “Har fått ett otroligt stöd och engagemang!”

En global pandemi har inte stoppat Framtidsmedia från att växa och göra nyrekryteringar. Våra senaste tillskott heter Oskar och Tim, men vad som är lite speciellt är att nästan ingen har träffat dem ännu. De började nämligen att jobba på distans!

Oskar är 22 år gammal och kommer från Täby. Han har bland annat läst internationella ekonomprogrammet på Södertörns högskola och internationell B2B försäljning på IHM business school, samt jobbat som senior säljare innan han kom hit.

Tim är 20 år gammal, kommer från Stockholm och jobbade som jouransvarig på ICA Supermarket innan han kom till Framtidsmedia.

Vi frågade dem hur det är att börja på ett nytt jobb på distans, och om de har några tips till andra som hamnat i samma situation.

-Hur tycker du det varit hittills, Oskar?

”Jag tycker det har varit otroligt roligt hittills oavsett omständigheterna. Jag var såklart orolig över hur det skulle gå att börja ett nytt jobb mestadels på distans, men redan efter de första dagarna förändrades oroligheterna till en känsla av trygghet. Det har gått mycket bättre än jag trodde att arbeta på distans och det är bara tack vare mina medarbetare! Jag har fått ett sådant otroligt stöd och engagemang visat för mig vilket har varit underbart och helt avgörande.”

 

Det Tim saknar mest är att inte kunna lära sig genom att observera andra:

“Det är en utmaning framförallt att inte kunna se på och lära sig av hur andra jobbar med kroppsspråk och tonläge, men vi har ett väldigt bra system vad gäller uppföljning via videolänk, det är jag verkligen positivt överraskad över!”

Tims viktigaste tips till andra som börjar ett nytt jobb på distans är att ställa väldigt många frågor, mer än vanligt när man är ny. “Det är betydligt viktigare nu att man får ut de frågorna tidigt så att man lär sig så snabbt som möjligt. Detta speciellt med tanke på att det är svårare att veta om man gör rätt när man inte har någon att bolla idéer med tvärsöver bordet.”

Oskar tipsar om att inte tappa sina vanliga rutiner när man jobbar hemifrån:

“Klä upp dig som du brukar inför en arbetsdag så att du kommer in med rätt känsla och inställning. Ett annat viktigt tips jag har lärt mig är att försöka ha en kontinuerlig dialog med sina kollegor där man peppar varandra som man brukar göra på kontoret för att öka sin mentala inställning, vilket är otroligt viktigt!”

Oskar tipsar även om att det är viktigt att ta pauser och ladda på med energi så att man inte bara blir fast framför en skärm.

Med det vill vi önska Oskar och Tim varmt välkomna till Framtidsmedia och FMG-familjen, vi hoppas på att få träffa er i verkligheten snart!

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

info@framtidsmedia.se
Kontakta oss
info@framtidsmedia.se