2020-02-05

Erika tillgodoser sitt behov av nya utmaningar hos Framtidsmedia: ”Jag har noll söndagsångest!”

Erika Östlund började sin karriär i detaljhandeln, men det som egentligen lockade var resandet.

Vill du jobba med Erika? Ansök här!

– Jag ville se världen och hitta nya utmaningar. Jag kände att min hemstad, Örebro, var för liten och att det inte fanns några bra sätt att växa där, så jag lämnade min anställning och styrde kosan mot Los Angeles för tre månader av dans- vilket länge varit mitt stora intresse.

Erika hade inga tydliga planer på vad hon ville göra när hon kom hem, men sak var säker: hon ville inte gå tillbaka till sitt gamla liv.

– När jag kom hem insåg jag snabbt att Stockholm var mitt nästa steg för ytterligare möjligheter och utmaningar. Idag, två år senare, vet jag att det var ett av de bästa beslut jag någonsin har tagit.

Ville börja i mindre skala
Vid ankomsten till huvudstaden bodde Erika tillfälligt hos sin faster. Hon har alltid tyckt att försäljningsyrket känts lockande och spännande, men för att ha en trygg anställning efter flytten fick hon jobb på Bodyshop via sin kompis Malin som idag arbetar på Storymedia.

– Att arbeta på Bodyshop var värdefullt, men efter några månader insåg jag att det inte var där jag hörde hemma. Jag längtade efter ett jobb med massor av kollegor och göra något som känns meningsfullt. När jag i den vevan såg en Instagramannons för Framtidsmedia tyckte jag att det lät perfekt – jag visste knappt vad företaget sålde, men jag visste att jag ville dit.

Hon hörde av sig till Framtidsmedia, kom på intervju och fick testa att göra några försäljningscase.

– Jag fick jobbet vilket kändes riktigt kul och samtidigt lite läskigt. Till en början var det kämpigt då det tog ett tag innan jag kom in i arbetet. Jag var även blyg för att lära känna kollegorna även om det var dem jag längtat efter. Men jag var fullt beslutsam om att det inte skulle stoppa mig. Efter ett tag blev jag varm i kläderna, blev en bättre säljare och kände mig mer självsäker vilket ledde till att arbetet gick bättre och idag är mina kollegor mina nära vänner.

Inspireras av kollegorna
Idag har Erika hunnit jobba på Framtidsmedia i nästan ett och ett halvt år och hon har inte några planer på att sluta.

– Jag har noll söndagsångest – det är så roligt att jobba här! Det är högt i tak, stämningen är positiv och det finns inga vassa armbågar. Istället hjälper och samarbetar vi med varandra. Varje vecka bjuds externa föreläsare in till kontoret och man får alltid med sig något nytt, bra tips. Dessutom får vi personlig coachning av våra teamchefer och tar erfarenhet och inspiration av de andras erfarenheter. Det blir ständigt nya utmaningar som utvecklar en.

Vill testa en coachande roll
Erika tror att det är bra om man ”har lite pannben” i jobbet som säljare och att det gäller att man orkar kriga ibland, men något hon har lärt sig är att prestationen inte är allt. Detta har hon tagit med sig från sin tid som tävlingsdansare där man inte alltid hamnade högst upp på prispallen.

– Det kan inte alltid bli ett perfekt resultat och då gäller det att acceptera det och ta lärdom till nästa vända. Jag har redan vuxit mycket här och om jag får chansen skulle jag gärna jobba mer med just attityder och mindset, kanske i en coachande roll. Oavsett vet jag att möjligheterna är många, avslutar hon.

Blir du nyfiken på att veta mer om oss?

Läs mer om vilka tjänster vi har ute och skicka din ansökan med cv och personligt brev till rekrytering@framtidsmedia.se!
Vill du lära känna oss ännu bättre kan du även spana in vår Instagram @framtidsmediase eller ringa vår rekryterare Linda Wells på:  070 410 3304
Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Vill du ha hjälp att synas eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som ger mervärde? Kontakta oss!

info@framtidsmedia.se
Kontakta oss
info@framtidsmedia.se